geplaatst op dinsdag 7 oktober 2014

nieuws_innovatiedag


Serieus Gaming toepassingen zijn steeds meer in de zorg te vinden. Een prachtige ontwikkeling, want ook NORISK IT Groep ziet hoe deze toepassingen de zorg efficiënter en goedkoper maken. Maar met alleen de toepassing ben je er nog niet. Hoe zorg je ervoor dat de data uit deze onderzoeken op een eenvoudige manier wordt geregistreerd?

Koppeling met het EPD vanuit een applied-game

NORISK Software presenteerde de oplossing op dit vraagstuk tijdens de "Zorg, eHealth en Innovatie"-dag van Zorgcombinatie de Noorderboog te Meppel. Hier demonstreerde NORISK IT Groep de real-time koppeling met het elektronisch patiënten dossier (EPD: Client360) vanuit een applied-game, ontwikkeld door NORISK Software. Dit EPD (Client 360) is volgens de openEHR specificatie gerealiseerd. Hierdoor is de data opslag (en dus ook de koppeling) gestandaardiseerd. Deze informatie is  direct inzichtelijk voor zowel de zorgverlener als voor de cliënt/patiënt. Een en ander is ook goed te integreren met een eigen ZIS/EPD. Er zijn legio mogelijkheden te verzinnen voor de Oculus Rift bril waarbij de data op deze manier wordt ontsloten.

Discussie: welke toepassingen helpen de zorg echt verder?

Maar welke toepassingsmogelijkheden helpen de zorg nu echt verder? Dat was de vraag die de vele bezoekers tijdens de workshop bij de Noorderboog werd gesteld. Onder andere ideeën op het gebied van de begeleiding bij obesitas of het vastleggen van informatie bij hartpatiënten kwam naar voren. Ideeën over mogelijke toepassingen en zin om deel te nemen aan deze discussie? Neem dan contact met ons op. Telefoonummer: 088-66 747 00.2012 - 2019 All Rights Reserved. NORISK Software BV  

s