geplaatst op woensdag 1 april 2015


De voorbereidingen voor de Bedrijven Contact Dagen Drenthe (BCDD) 2015 zijn in volle gang! De BCDD vinden dit jaar plaats op dinsdag 14 en woensdag 15 april, in de TT-hal in Assen. Voor de liefhebber is de huiskamerstand van NORISK te bezoeken op nr. 238.  NORISK pakt wederom uit met de Virtual Reality-bril. Bezoekers kunnen plaatsnemen achter het stuur van de VR-racing kit en, met de Oculus Rift op, tegen elkaar racen.   

De Oculus Rift is een virtual reality bril die in eerste instantie is ontwikkeld voor de game industrie. Velen kennen het prototype, zoals die met een achtbaantoepassing is gepresenteerd in De Wereld Draait Door. NORISK ontwikkelt, als een van de eersten wereldwijd, toepassingen voor zakelijk gebruik van de 3D-bril. Een voorbeeld hiervan is een game waarvan de data doorvalt en direct zichtbaar is in een elektronisch patiëntendossier.


Toepassingen in de zorg

De beelden die de Oculus Rift produceert worden als levensecht ervaren, doordat het toestel de bewegingen van het hoofd naadloos volgt. En juist omdat men verstandelijk weet dat wat men beleeft niet echt is, kunnen in een veilige context mogelijke angsten worden overwonnen, of praktijksituaties worden getraind of gesimuleerd. De Oculus Rift brengt de gebruiker dus in een virtueel gecontroleerde omgeving waarbij het mogelijk is om hierin ervaring op te doen.


Niet te missen

NORISK geeft dinsdag 14 april (om 20.15 uur) en woensdag 15 april (om 15.15 uur) een presentatie over de zakelijke toepassing van de Oculus Rift in de BCDD Arena. Meer weten over de BCDD? Klik hier!

Toegangskaarten

In de buurt van NORISK? Stap even binnen en ontvang direct een toegangskaart. Liever online bestellen?

Toegangskaarten2012 - 2019 All Rights Reserved. NORISK Software BV  

s