Primeur in Groningen
geplaatst op donderdag 2 november 2017

Op dinsdag 12 september ontving NORISK IT Groep uit de handen van samenwerkingspartner Lenovo de eerste Azure Stack hardware. Deze is inmiddels door de NORISK-specialisten volledig operationeel ingericht. Een primeur in Nederland waar de onderneming met recht trots op is.

Vooral grotere organisaties hebben verschillende redenen om een deel van hun kritische applicaties en data binnen de muren van hun eigen datacenter te willen hosten. Met de introductie van Azure Stack heeft Microsoft definitief afstand genomen van de andere toonaangevende Cloud-aanbieders, door dit te faciliteren. 

azure stack large 
Azure Stack is een uitbreiding van Azure, waarmee de zogeheten on-premise omgevingen net zo flexibel en innovatief als de Cloud worden. Vanuit dit platform kunnen alle Azure-services worden geleverd vanuit de eigen datacenters van organisaties. Op die manier kan er een nog betere balans worden gerealiseerd tussen flexibiliteit en controle dan in traditionele hybride omgevingen, waarin alleen kan worden gekozen tussen de private en de public Cloud, tot op heden mogelijk was
 
NORISK IT Groep loopt als geaccrediteerde Microsoft Cloud Service Provider voorop in de ontwikkelingen rond Azure Stack. Diezelfde positie neemt Lenovo in als server partner van Microsoft. Voldoende reden om voor Noord-Nederland een exclusieve samenwerking aan te gaan.
 
Kennissessies
NORISK organiseert op korte termijn kennissessies rondom de Azure Stack lancering, waarbij er daadwerkelijk kan worden ervaren hoe snel en beheerst Cloud-bouw in eigen omgevingen kan plaatsvinden. 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwbericht? Neem contact op.2012 - 2019 All Rights Reserved. NORISK Software BV  

s